Pustar ut!

Då var denna helgen till enda. Fullspäckad med aktiviteter och svängigt blodsocker. :S Måndag morgon och skitväder. Perfekt inomhusväder. :) Alltid något!
Jag längtar redan till nästa helg...då det bär av till Paris, bara Filip och jag. Vi ska shoppa, äta gott och förhoppningsvis upp i Eiffeltornet. Jag har höjdskräck så det kan bli en "liten" utmaning. Ehhh...
Barnen ska få mysa med farmor och farfar hela helgen. De borde ta ledigt på måndagen efter för att pusta ut. Är man inte van vid att ta hand om 2 små barn dygnet runt så kan det bli lite tufft, men mina svärföräldrar är så glada för att få vara med sina barnbarn. Nu ska vi snart iväg och leka med några kompisar!!

Fullspäckad helg!

Idag är det fredag och jag laddar upp inför en helg fylld med aktiviteter. Imorgon börjar dagen på dagis på deras "Triseldag" därefter bär det av till dop och sist med inte minst en tjemiddag med schlager. Synd att inte Sverige och Anna gick vidare. :(
På söndag ska vi fira vår mammor och förhoppningsvis har även min familj tänkt fira mig. Denna helgen bådar för blodsockersvängningar utöver det vanliga! Brukar alltid bli så när det är mycket som händer. Hoppas att jag får till det!

Förresten blev jag tillfrågad om att fotografera på dopet. Lite stolt faktiskt! Jag tycker om att fotografera och det sägs att jag har öga för "kodakmoments".


Höjdskräck!!

Var på vinden idag för att se om vi hade några gamla leksaker som vi kunde skänka till Förskolans loppis/trivseldag. Det fanns faktiskt en del grejer som kan vara till nytta för andra...hoppas jag. För att komma upp till vinden har vi en lucka i taket i Linns rum. Man drar ner en stege och jag som har "lite" höjdskräck är inte allt förtjust i den, men vad gör man inte för barnen och förskolan. ;)
När jag skulle gå ner så flyttade stegen på sig!!! SNACKA OM NÄRA DÖDEN UPPLEVELSE!!! Jag skrek som en stucken gris och Filip kom springande och fick hålla stegen till mig. Jag blev så skraj att mitt blodsocker sjönk drastiskt. Blev liksom låg på kuppen....

Rädd för att blåsa bort...ahhh.

När jag hämtade min goa Isak på dagis i går eftermiddag berättade pedagogerna att han var jätterädd för att blåsa bort. Det blåste väldigt mycket igår kan jag tillägga. Han ville hela tiden hålla en "fröken" i handen när de var utomhus. Min gosse som annars är i full gång och leker med sina kompisar. Ahhh....lilla gubben. Vet faktiskt inte var detta kommer ifrån. En liten räddhare :)


Fläskläpp

Min stackars lilla Linn har fått en fläskläpp! I lördags eftermiddag trillade hon och slog i golvet med munnen först. Det blödde rejält från munnen. Snacka om att man får panik!! Det svider i mammahjärtat när barnen slår sig! Hon lugnade sig tillsist och det slutade blöda. Det verkar som att det var läppen som tog värsta smällen men vi ska försäkerhets skull in till tandläkaren nu på eftermiddagen och kolla tänderna. Vi får väl se vad som sägs hos tandis...

Pompdelux...

Har varit på "klädparty" idag! Företaget hette Pompdelux och är danskt. Superfina kläder till bra priser...vilket det annars inte är när man handlar på "klädparty". Jag handlade både till Linn och Isak. En fin klänning och kofta till tjejen och ett par shorts och en skjorta till killen. Det är ju så himla kul att handla till de små. Inte alls lika kul till sig själv. När jag är ute efter kläder till mig själv så kommer jag hem med saker till barnen. Varför är det så??

Besök hos diabetessköterskan

Idag har jag varit på "återbesök" efter att jag har fått prova Freestyle Navigator (mätare) hos min diabetssköterska. Vi tittade över alla kurvor efter min testperiod på 10 dagar. Mycket intressant att se hur blodsockret ligger hela tiden. Några justeringar i basaldosen blev resultatet, sen får vi se om det blir någon inverkan. :)
Jag använder en animas pump (se bild nedanför) sedan 3 år tillbaka. Innan dess var det sprutor som gällde. När jag fick erbjudande om pump var jag lite tveksam men nu efter 3 år så skulle jag inte vilja leva utan den. Den är det bästa som har hänt min diabetes ;)



Beroende!

 

     

HÄR ÄR MIN STORA LAST! Jag måste erkänna att jag är beroende av Pepsi max. Jag kan inte leva utan denna dryck. Jag blir tosig om Pepsin är slut, och dricker den flera gånger om dagen. Om jag inte skulle dricka någon läsk under dagen får jag huvudvärk!
Att dricka något som höjer mitt blodsocker går emot mina principer. Jag vet att jag borde dricka mer VATTEN men det är så himla tråkigt!! Mina stackars tänder tar säkert en massa stryk oxå. What to do...what to do???

 


Rosa elefant :)

Idag har jag och en vännina inhandlat en present till en liten tjej som ska döpas nästa helg. Vi har hittat en jättesöt butik i Höllviken som säljer leksaker och inredning. Ett riktigt guldkorn!! Butiken heter Prinsar och små sessor. Vi köpte världen sötaste rosa elefant "gunghäst"! En sån vill jag oxå ha. I love pink :))
När jag är iväg som jag har varit idag så tycker jag det är svårt med mitt blodsocker. Jag hinner liksom inte kolla blodsocker som jag brukar och det blir oftast att jag bara höftar med insulinet och det blir nästan alltid fel. Så även denna dag. Jag låg på 9,9 när jag kom hem...det kunde ju varit mycket värre i och för sig.

//A

Gröna fingrar...eller nåt!

Mina "gröna" fingrar har fått jobba idag! Första dagen med riktig sommarvärme här nere i söder. Så härligt! Idag har jag planterat ut broccoliplantor som Isak och jag har förodlat inomhus, när Linn sov ska jag kanske tillägga. Jag som älskar trädgårdspyssel får inte alltid till det riktigt. Minstingen har en tendens att stoppa allt i munnen. SÅ jäkla jobbigt. Det kan vara stenar, jord och grus. Så med andra ord så blir det inte mycket gjort. :) Mannen min är bortrest med jobbet större delar av denna veckan så ingen avlastning får man heller. En stund för mig själv i trädgården är drömmen. :) Det är så avkopplande, rogivande och så luktar det så gott med jord. Visst är jag nog lite tossig men men så är det!
Tog en extra runda på en timme med Linn i vagnen i eftermiddags via dagis och hämtade Isak. Mitt blodsocker höll hela vägen hem...utan att jag behövde äta något extra!!!! Tjohoooo! Starkt jobbat...eller väl planerat!

//Annika 


Freestyle Navigator

Under två veckor har jag fått testa Freestyle Navigator genom min diabetessköterska. För tillfället är inte denna mätare ett kostnadsfritt hjälpmedel, så jag fick låna den från mitt sjukhus.

Jag har nu provat mätare i 2 veckor. Man sätter en senor med sändare i armen och så sänder denna till mätaren som man kan ha i närheten av sig själv. Jag hade min i köket och den fick "kontakt" med mig hela tiden. Jag tycker att mätaren fungerade bra men man skulle "kalibrera" mätaren vid olika tidpunkter för att det skulle funka. 

Sändaren är ganska stor, så jag tyckte att den var ivägen en del, men hade jag haft den en längre tid så hade jag kanske vant mig. Andra dagen jag hade den så skulle jag på babysim med Linn. Det ska funka att man både badar och duschar med den!! Vår babysimsledare var tvungen att fråga vad det var jag hade på armen. Den är ju lite i ögonfallande...om man säger så. MEN....Så härligt när forskningen går framåt. Sändaren kommer så klart att utvecklas och bli mindre och mindre och det är väl bara en tidsfråga innan de kan fixa till så att mätaren sänder till en pump som doserar efter det!!!! I love it!! 

Jag har problem med mitt blodsocker när jag motionerar och min diabetessköterska trodde att vi skulle hitta en bra lösning med hjälp av denna mätaren. Mitt blodsocker sjunker kraftigt vid motion och det hjälper inte om jag stänger av pumpen. Jag hoppas att vi ska komma på något bra nu när jag snart ska besöka henne i slutet av veckan och titta på mina värden från Freestyle navigatorn. 

Här är en film från You Tube där man kan se hur "damen" sätter din sin sensor och sändare...

 

Playdate!

Idag har vi haft lekbesök här hemma. Jag är ju mammaledig för tillfället och då får man passa på att ha lite playdates när lillkillen är ledig från dagis. Isak som är 4 år går på dagis tisdagar till torsdagar, vilket betyder att måndagar och fredagr är lediga dagar. Det gäller att syselsätta sig dessa lediga dagar. Isak har en tendens att klättar på väggarna om det inte händer något kul. Det räcker liksom inte bara med mig, sen har jag ju Linn som är 1 år att tänka på oxå.
Dessa playdates är så himla perfekta, Isak får leka av sig ordentligt och jag får fika och prata strunt med en annan mamma. :)
Mitt blodsocker har legat hyfsat bra idag och så har jag hunnit ut med stavarna en 40 minuters runda. Känner mig så duktig!! Jag kämpar med att gå ner i vikt efter andra graviditeten. Min diabetessköterska tycker ju oxå att jag ska "gå" av mig några kilo. Det svåra i det hela är att när jag rör mig så sjuker mitt blodsocker så mycket att jag får känning och då får jag äta en massa extra, vilket inte är så bra om man försöker gå ner i vikt. Vi jobbar på att hitta ett bra sätt för mig att förbereda mig inför motionen. Typ att säka pumpen och ta mindre insulin osv... Vi får se vad vi kommer fram till... Några förslag??

//Annika


Jaha...då har man börjat blogga!

I den här bloggen kommer jag att skriva om mitt liv som småbarnsmamma med diabetes typ 1. Det är inte alltid så himla lätt att få till ett bra balanserat blodsocker samtidigt som man ska ta hand om två små barn, äta rätt, motionera, mäta blodsocker, prima pumpen, städa, tvätta, lämna och hämta på dagis osv... Det går att kombinera...Man måste bara se livet utifrån den ljusa sidan, det gör jag ;))

//Annika

RSS 2.0